27. 09. 2012.

Dnevne degustacije 1 - Vrećice

Odlučih da pokrenem još jedan takoreći serijal, u kojem ću da objedinjujem kratke recenzije koje radim na Facebook stranici. Degustacije na Facebook stranici se brzo izgube u moru ostalih postova, a trenutno ne postoji mogućnost pretraživanja stranice kao što je to moguće sa grupama npr. 

Za prvu epizodu ovog serijala degustirali su se razni čajevi u vrećici, sve je počelo koncem 2011. godine sa Teekanne Green & White pakovanjem 6 u 1:



"Jučer i danas smo degustirali čajeve iz Teekanne Green & White paketa, donosimo vam naše utiske.

1. Green Tea 47/100
2. Zen Chai 45/100
3. Green Tea Peach 55/100
4. Green Tea Lemon 75/100
5. White Tea 72/100
6. Green Tea Opuncia 70/100


22. 09. 2012.

Tea Time! 2 - Jesen stiže...

Dugo nisam pisao, dani lete a materijala za novu Tea Time epizodu se nakupilo i previše. Bez odugovlačenja, evo šta se dešavalo kod mene zadnjih mjesec dana.


Chao Qing No. 3 (Franz & Sophie)
U početku septembra iskoristila se prilika i za more, gužve su manje, cijene su niže, a i raspust se bliži kraju. Odlučio sam to iskoristiti maksimalno pa nisam žalio vremena, energije i novaca. Predhodno par dana prije sam naredao objava na stranici za narednih deset dana, scheduling je divna stvar koja je ne tako davno uvedena na Facebook-u. 

Pored mora, iskoristio sam priliku i neplanirano prošetao Sarajevom, neplanirano je uvijek nekako bolje. Naravno, nisam zaobišao čajdžinicu (ili čajanu, kako već) Franz & Sophie, popio čaj sa djevojkom (Chao Qing No. 3, recenzija) i uzeo novi rooibos da probam. Čoko-nana je intenzivno aromatična mješavina te aromu ponajbliže mogu povezati sa ekskluzivnim čokoladicama Royal Mints i After Eight.