11. 02. 2012.

Đumbir - Limun (zeleni), Franz & Sophie

Vrijeme je za još jednu recenziju. Ovaj put ste mogli i glasanjem odlučiti koja vrsta čaja će se recenzirati.

slika



Već dugo vremena planiram recenziju ovog čaja, i svaki put ga zaboravim, te recenziram neki drugi. Ali evo, vrijeme je i za Đumbir - Limun od Franz & Sophie. Cijena čaja je 5,45 KM / 50 gr, odnosno 0,30 KM / šolji.




slika

Pored krupnijih listova senche korištene kao baza, uočićete komadiće đumbira i sladića, kao i komadiće kore limuna. 

slika


Za pripremu šolje ovog osvježavajućeg napitka trebaće vam nešto malo više od ravne supene kašike, odnosno 2,8 gr kao na slici iznad.


slika

Ono što je zanimljivo za ovaj čaj je da može tolerisati temeperaturu i do 90C, tako da nema potrebe za brigom da ćete možda namrgođeno progutati prvi gutljaj.

U ovom slučaju čaj sam zalio vodom na 85C.


slika

Nakon tri minute sobom se širi osvježavajuća aroma đumbira i limuna. Čaj je predivne svijetlo smaragdne boje, koja vremenom poprima nijanse žute.



slika

Jedan od načina osvježavanja prostora.



slika

Par minuta poslije, vrijeme je da i probamo ovaj čaj. Samim približavanjem šolje licu osjetna je svježa aroma đumbira i limuna. Pri prvom gutljaju izražen je citrusni okus popraćen blagom slatkoćom koja se zadržava na nepcu. Narednim gutljajima do izražaja dolazi slatkoća, što me naposlijetku podsjeća na blagu kombinaciju meda i limuna. Ono što se meni lično veoma sviđa kod ovog čaja je da se slatkoća i svježina zadržavaju dugo nakon ispijanja. 



slika

Sažetak:

Ova osvježavajuća kombinacija odlično prija u bilo koje doba dana, i mogu reći da mi je ova mješavina među najdražim. Ukoliko ste ljubitelj 'med i limun' kombinacije svakako probajte i ovaj čaj koji će sigurno pomjeriti vaše kriterije. Kompletan album.


Konačna o cjena - 92/100

Nema komentara:

Objavi komentar